Future Move Kids

   Spring in de juiste STEM-ing voor wetenschap en techniek   


ACTIVITEITEN

DSCN3716

SKRIBOT

Wil jij met je eigen gebouwde robot Mars verkennen?

 

Met "Missie naar Mars" gaan we op avontuur met de SkriBot. We bouwen eerst de robot volledig en daarna leer je vanaf nul hem te besturen om rotsen en kraters te ontwijken, SOS-signalen te verzenden en automatisch objecten te vermijden zodat je geen botsingen maakt.
 
De SkriBot is een educatieve robot voor zelfassemblage, waarmee je constructie, mechanica, elektronica en programmeren op verschillende niveaus kan leren. Je leert dus spelenderwijs alles over algoritmes, variabelen, condities, operatoren, sensoren, echolocatie en nog zoveel meer. 
 
Elke missie heeft jouw persoonlijke input nodig om een succes te worden. Ontwikkel zo stap voor stap, samen met je robot, je passie voor wetenschap en technologie.

SPIKE PRIME

Een robot bouwen en leren om acties uit te voeren?

 

In deze hands-on workshop leer je al spelend de mogelijkheden van de SPIKE Prime-robot. Je ervaart hoe je met de LEGO-elementen snel en eenvoudig een robot kan maken. Je test de afstandssensoren, servomotoren, kracht- en kleursensoren uit en je leert zelfs om je eigen gebouwde robot te programmeren.
 
Al doende leer je dus creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken voor complexe problemen en algoritmisch denken, je past technische ontwerpvaardigheden toe, je werkt met variabelen, gegevensreeksen en gegevens uit de cloud.
 
Doordat je mag spelen en je fantasie gebruiken, krijg je snel interesse in programmeren. Met SPIKE Prime zal je geïnspireerd worden om te experimenteren met verschillende oplossingen, nieuwe dingen uit te proberen en uiteindelijk zelfverzekerder te worden.
DSCN3738

DSCN3610

AI, ML en DL

Hoe weet YouTube altijd welke video ik wil kijken? 

 

AI, ML en DL zijn overal rondom ons en we gebruiken het elke dag! Denk maar aan spamfilters, aanbevelingsrobots, vertalingservices, chatbots, digitale assistenten, zoekrobots en fraudedetectiesystemen, zelfrijdende auto's...
 
Je leert op een speelse manier het verschil tussen Artificial Intelligence, Machine Learning en Deep Learning. Ervaar vanop de eerste rij hoe een programma patronen herkent en de correcte voorspelling maakt. Net zoals onze hersenen!
 
Uiteraard stopt het niet bij de theorie en ga je zelf aan de slag en word jij de leerkracht van de computer. Je leert de computer aan de hand van het juiste stappenplan aan om zelf bepaalde figuren automatisch te herkennen.

VR / AR

Een achtbaanrit maken zonder in een pretpark te zijn?

 

Bij virtual reality wordt een kunstmatige omgeving gecreëerd met speciale software. Bij augmented reality (AR) worden digitale beelden vermengd met je fysieke omgeving. Beide zorgen ervoor dat je ‘beleeft’ in plaats van dat je alleen leest, luistert, kijkt, probeert of experimenteert. Zo zal je onbewust de verkregen informatie beter onthouden.
 
Dit is dus een manier om een levensechte situatie na te bootsen. Je kan bijvoorbeeld een adembenemende rit in een achtbaan in een virtueel pretpark maken. Zo ervaar je op een speelse wijze welke voordelen, nadelen en mogelijkheden deze techniek biedt.
 
Je gaat spelen, beleven en proeven van de verschillende mogelijkheden van VR en AR. Simulaties kunnen je dus echt leren om meer in jezelf te geloven. En dat is natuurlijk minstens zo waardevol als het leren beheersen van een vaardigheid.
DSCN3880

DSCN3613

MEDIAWIJSHEID

Hoe gedraag je je best op internet en sociale media?

 

Nettiquette is een van de oudste standaarden op internet. Het woord is een samenvoeging van de woorden netwerk en etiquette. Dit zijn ongeschreven regels over hoe je je gedraagt op het internet. Dit lijkt vanzelfsprekend, toch vergeten gebruikers dat ze via het internet  net als in het echte leven  met mensen communiceren.
 
We gaan ook dieper in op de sporen die je al dan niet bewust achterlaat. Deze digitale voetafdruk kan een grote impact hebben. Om dit in de hand te houden tonen we je hoe je je privacy-instellingen kan aanpassen, (verouderde) accounts op sociale media kan verwijderen, ...
 
Internet en sociale media kunnen je sowieso heel veel kansen bieden en we gebruiken dan ook deze positieve insteek als uitgangspunt,  met de nodige aandacht voor de risico’s.

GAMING

Kan jij net zoals 'Ninja' leren schitteren in Fortnite?

 

Natuurlijk, maar gamen is véél meer dan een spelletje spelen... Denk maar aan je houding verzorgen, het juiste materiaal kiezen, voldoende rust nemen, voeding, beïnvloedbaar gedrag voorkomen, enzovoort. Dat is belangrijk maar je krijgt ook praktische tips & tricks bij First Persongames, aim-stijl...en dit alles door een professionele gamer!
 
We introduceren tijdens deze workshops de wondere wereld van gaming en e-sports. We leren je hoe je met simpele oefeningen al heel vlug kan beter worden in je favoriete game.
 
We gaan uiteraard ook dieper in op de verschillende gezondheidsproblemen die je kan vermijden en aanpakken om performanter te gamen maar toch je gezondheid te behouden. Met andere woorden, we helpen je met het vinden van de perfecte balans!
DSCN3787

DSCN3913

DRONES

Wil jij video's maken met opgenomen dronebeelden?

 

Drones, ze zijn hip en geven een extra dimensie aan je video's. Maar hoe bestuur je ze nu het best, waar moet je allemaal op letten en hoe maak je leuke foto’s en filmpjes? Je leert een drone besturen maar ook programmeren.
 
Hoe onderhoud ik mijn drone het best? Kan ik zomaar overal vliegen? Maar vooral, hoe bestuur ik hem als een echte professional? We leggen het je allemaal perfect uit.
 
Na de theorie is het natuurlijk tijd om zelf piloot te spelen. Je programmeert de drone om bepaalde acties automatisch uit te voeren en je krijgt tips om stabiele foto’s en filmpjes te maken. Binnenkort ben jij de expert!

3D-PRINTING

Wil jij je eigen speelgoed leren maken?

 

Tijdens deze workshops doorlopen we het volledige 3D-printproces: we gaan aan de slag en tonen je hoe je een 3D-tekening kan maken met TinkerCad. Het programma deelt jouw tekening in stukjes en vertaalt alles zodat de 3D-printer jouw eigen ontwerp kan afdrukken.
 
Daarnaast gaan we dieper in op de technologie en de onderdelen van de 3D-printer en leren we je welke verschillende technieken 3D-printers gebruiken om gelijk welk ontwerp tot leven te brengen. 
 
We steken de handen uit de mouwen en iedereen krijgt de vrijheid om zijn creativiteit de vrije loop te laten gaan in het ontwerpen van je persoonlijke 3D-sleutelhanger, die je dan uiteraard mee naar huis kan nemen.
DSCN3948

sport

SPORTVOORMIDDAG*

Hou jij van actie en avontuur?

 

Omdat de juiste balans tussen schermtijd en beweging heel belangrijk is voorzien wij 3 van de 5 voormiddagen een actievolle ontspanning. We gaan met z'n allen bowlen, trampolinespringen, muurklimmen en doen een hoogteparcours.
 
Dit alles gebeurt in samenwerking met bedrijven die zich ook op de Pottelberg-site bevinden.
 
*momenteel enkel in Kortrijk
Wij hebben de vrijheid om ons programma aan te passen aan de groep en kunnen dus niet garanderen dat alle workshops elke keer aan bod zullen komen.

Future Move Kids logo

 "Future Move Kids, het beste kamp ooit!" 

 - deelnemer Future Move Kids 2021 -

©2021. Alle rechten voorbehouden